24. mája idem voliť priateľa

Pred nedávnom sa konali prezidentské voľby. Zvolili sme si pre väčšinu Slovenska neznámeho človeka a prichádzajú na rad ďalšie voľby. Tentoraz ale nejdeme voliť jedného človeka a nejdeme voliť niekoho, kto má tak málo právomocí, že celá voľba vyzerá smiešne. Ideme voliť ľudí, ktorí budú mať šialene vysoké platy a hlasujú za veci, ktoré sa nás zdanlivo netýkajú. Ale týkajú sa nás a možno viac, ako si myslíme. Aj preto KDH a kandidáti tejto strany všade prízvukujú, aké sú tieto voľby dôležité. A sú? Ja si myslím, že sú.


Nikdy som si nemyslel, že budem písať blog, ktorý bude mať niečo s politikou. Ale musím napísať, že tieto voľby mám úplne jasno v tom, koho idem voliť. Tentoraz volím niekoho, koho poznám dlhé roky. Priateľa s ktorým sme dlhé roky miništrovali, chodili do letných táborov, organizovali tábory a akcie pre deti a mládež, hrávali sme spolu futbal a spájajú nás mnohé zážitky z doby, keď sme ešte boli mladí a pekní . Nikdy nepochopím ako dokázal zabezpečiť naše mládežnícke tábory s tým, že sme platili minimálnu sumu za tábor a ešte aj z toho mála nám vždy zostalo. Darmo, je to ekonóm.  Zvlášť si spomínam na organizovanie diecézneho plesu v Žiari nad Hronom. Všetko zastrešovalo Diecézne centrum mládeže na Španej Doline. Napriek tomu organizácia stála na pár mladých ľuďoch a keby sme vtedy nemali Martina, ples by sa s veľkou pravdepodobnosťou nekonal. V súčasnosti, keď je naša stará partia porozchádzaná a bývame v rôznych mestách, je to mnohokrát on, kto organizuje naše stretnutia.

Idem voliť priateľa, ktorý pomôže, keď môže. Poradí a nič za to nechce. Priateľa, ktorý vie napísať blog, ktorému nerozumiem, pretože používa slová, ktoré si musím prekladať v slovníku cudzích slov, alebo doň napíše zoznam zákonov, ktoré sú pre mňa španielska dedina. Ale keď sa stretneme, viem o čom rozpráva, pretože aj on vie s kým sa rozpráva. Pozná jazyk politikov, právnikov, ale aj obyčajných ľudí. Pozná silu priateľstva. Vie, čo je to modlitba. Je kresťanom a nie len formálnym. Nie len tváriacim sa, ale je veriacim človekom, ktorý to dáva najavo aj svojiím životom.



 Idem voliť priateľa, ktorý neklame a nekradne, ktorý je slušne vychovaný, nepodvádza a je čestný.  Je vtipný, vie sa presadiť, je prirodzená autorita. Má úžasnú, milujúcu manželku, krásnu dcérku. Má cieľ, za ktorým ide.  A ja idem 24. mája 2014 voliť Martina Novodomca. Priateľa.

http://martinnovodomec.sk/
https://www.facebook.com/martin.novodomec.12?fref=ts

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

O šuflíkoch

Prečo mám rád túto fotku #4

Prečo mám rád túto fotku #5